Thursday, April 21, 2011

kenapa dengan dia..? senang sayang kawan tapi susah benci dan buang kawan!

Assalamualaikum..
Sudah lama aku tak post sebab aku tak ada idea nak cerita apa.. Sebab prinsip aku kalau aku tak ada cerita atau ada cerita pun aku tak kan cerita dekat orang dan aku lebih suka orang cerita dekat aku..

Berbalik tajuk di atas tu. Aku pun tak tahu kenapa dan mengapa dia menjadi macam tu. Sampai tahap aku teringin nak borak dan bercakap dan jugak bergurau-gurau dengan dia macam dulu-dulu tu aku takut tapi semua perkara tu tidak berulang lagi.. Setiap kali aku nak borak dengan dia, dia macam tak suka je aku borak dengan dia.. Tapi apa salah aku sampaikan dia tak nak borak dengan aku lagi.. Lagipun aku dah minta maaf dekat dia dan aku dah maaf kan dia, tapi................................................................................... Kekadang tu aku kena susun ayat dulu semata-mata nak borak dengan dia, sebab aku takut ayat aku ada menyakiti dan menyinggung hati dan perasaan buat kali kedua. Setiap kali aku borak dengan dia, aku tanya sepatah dan sepatah jugaklah dia jawab.. Kalau dulu, aku tanya sepatah rasanya lebih 2 patah dia jawab. Tapi sekarang perkara tu tidak berlaku lagi. Bahkan ampai sekarang aku tak bercakap langsung dengan dia sejak kejadian yang menimpa dulu.. Kalau mesej pun, tak guna jugak. Macam tak sudi je nak borak dengan aku. aaarrrggghhh..! mirgrain otak aku fikir mengenai nie lama-lama. tapi macam mana tak nak dan mengelak dari berfikir, sedangkan perkara tu asyik memain dalam otak aku.

Tapi walaupun aku terasa terkilan dan terasa hati dengan dia, aku tetap jadikan dia kawan aku dunia dan akhirat. Aku akan sentiasa mendoakan kebaikkan untuk dia dan menjauhi dia dari kemugkaran.. Walaupun dia anggap aku musuh dia dan macam tak wujud, aku tak kisah.. Tapi yag penting aku tetap mendoakan kesejahteraan hidup dia dan aku dapat tengok wajah dia pun dah kira bersyukur..  Dan asal nampak dia sihat pun okey jugak..

Lagipun aku susah nak membenci kawan aku walaupun dia tak suka aku.. Aku susah nak lupakan seseorang kawan aku walaupun pernah menjadi musuh aku.. Aku senang dan cepat nak sayang kawan aku tapi aku susah benci dan buang kawan aku walaupun kawan aku tu pernah menghina aku, mencaci aku, megejek aku, dan sebagainya.. Aku tak pernah berdendam dengan seseiapa pun even pun musuh ketat aku sendiri malah aku berdoakan semoga hati kawan aku berubah.